Neden Salih Aydın Mesleki Koleji

Ülkemizin kalkınmasının olmazsa olmaz bileşeni olan mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması ve Bölgemiz Katılımcılarının olduğu kadar ülkemizin de nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması amacıyla, Salih Aydın 2020 yılında Salih Aydın Mesleki Kolejini kurulmuştur.

Salih Aydın Mesleki Koleji; sanayi ve hizmet sektörünün kalkınmasına katkıda bulunarak, ülkemiz insanının refah düzeyini arttırmak amaçlı projeler geliştirecektir.

Öğrencilerin tamamının eğitim öğretim, ulaşım, kıyafet, yiyecek, kitap ve kırtasiyenin de dahil olduğu %100 tam burs ile okutulduğu, 384 öğrenci kapasiteli okulumuz 3.000 m2 kapalı alana sahiptir. Okulumuz bünyesinde, öğrencilerin sosyal, kültürel ve mesleki alanlarda gelişmelerine olanak sağlayan konferans salonu, spor salonu, 16 derslik, sosyal etkinlik ve proje hazırlama odaları ile açılan meslek alanlarına yönelik modern ve teknolojik atölye ve laboratuvarlar yer almaktadır.

Okulumuzda Endüstriyel Otomasyon, Elektrik Elektronik ve Makine Teknolojileri alanlarında eğitim verilmektedir. Her bir alan için özel olarak tasarlanmış atölye ve laboratuvarlarda endüstriyel üretim simülasyonuna olanak veren eğitim ekipmanları bulunmaktadır. Okul öğretmenlerimiz tarafından özel olarak tasarlanan eğitim setleri her öğrenciye bir deney seti düşecek şekilde birebir öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından üretilerek devreye alınmaktadır. Verilen uygulamalı eğitimler endüstride kullanılan robotik üretim sistemlerine uyumludur.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi dahilinde Matematik, Türkçe ve Fen Bilgisi puanlarına göre başarı sıralaması ile okulumuza kayıtları alınan tüm öğrencilerimiz gerek genel kültür dersleri gerekse de endüstriyel teknik alanlardaki meslek derslerinde iddialı bir eğitim almakta; konuşma, yazma ve okuma seviyesinden çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olarak yetiştirilmektedir. Teorik ve pratik bilgi ile donatılmış, proje yönetimi, inovasyon, teknoloji yönetimi, girişimcilik alanlarında bilgi ve deneyim kazanan öğrencilerimizin tamamı mühendislik fakültelerine hazırlanmaktadır.

Karabük ve Türkiye için model bir okul olarak yapılandırılan okulumuz eğitimde bir sembol niteliği taşımaktadır.